sâmbătă, 17 august 2013

Nutritia in Bellydance


Un stil de viata sanatos… mai multa energie… mai mult bellydance

Daca esti ca majoritatea femeilor care practica bellydance, odata cu trecerea timpului vei deveni mult mai constienta de nevoile pe care le are corpul tau pentru a functiona la parametrii optimi. Iti vei da seama ca o alimentatie sanatoasa este esentiala pentru a-ti imbunatati performantele fizice, starile emotionale si modul cum arati.

Indiferent de stilul de viata sau dieta pe care o preferi, ideea este sa mananci alimente care iti dau pentru bellydance si nu iti consuma energie

Nutritia in bellydance
Nutritia in bellydance
Din acest punct de vedere, este ideala o dieta formata din alimente integrale si in stare cat mai cruda – nu neaparat 100% crude, ci cat mai putin preparate – si multe produse organice.
Iata cateva modificari simple ale dietei pe care le poti face incepand chiar din acest moment si care iti vor imbunatati starea de sanatate:
-    Evita mancarea de tip fast food si bauturile carbogazoase.
-    Mananca mai putin.
Redu cantitatea de alimente pe care le consumi. Mancatul in exces este o cauza cunoscuta pentru multe boli. Expertii in longevitate au descoperit ca oamenii care mananca mai putin traiesc mai mult.
-    Mananca ‘cu cap’.
Incearca sa mesteci lent si cat mai constient, bucurandu-te de senzatiile gustative. Pastreaza in minte ideea clara ca alimentele pe care le mananci iti hranesc corpul pentru ca el sa functioneze optim.
-    Purifica-ti corpul periodic.
Chiar daca ai o alimentatie sanatoasa si echilibrata, probabil ca nu vei putea evita in totalitate prezenta toxinelor in corp. Da-i corpului tau ocazia de a scapa de ele tinand post o zi pe luna.
Chiar daca aceste idei nu iti suna in totalitate familiar (inca), urmatoarele sunt esentiale:
Asigura-te ca mananci cu minim 60 de minute inainte de a face exercitii sau a practica dansul, pentru a nu-ti consuma energia in procesul digestiei in timp ce dansezi. Mai mult decat atat, un stomac plin este garantia unei stari de disconfort si iti poate provoca durere in timpul unor miscari de bellydance.

Va invit sa vizionati un filmulet scurt despre importanta alimentatiei in general:
http://www.youtube.com/watch?v=xxFnG6e3zjY&feature=c4-overview-vl&list=PL1A5B3298E471B631

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu